Održana interkulturalna večer u bojama Bugarske i Turske

U ponedjeljak, 6.3.2023. godine u prostoru Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije u Zaboku održana je interkulturalna večer na kojoj su se predstavili volonteri Europskih snaga solidarnosti Yordan iz Bugarske i Aysenur iz Turske. Aysenur i Yordan uključeni su u rad Mreže udruga Zagor na volonterskim pozicijama u sklopu projekta Dva volontera za lokalnu zajednicu te svoju volontersku službu u Zaboku obavljaju do prosinca 2023. godine.

U prvom dijelu večeri, Marija je predstavila Europske snage solidarnosti dok su Yordan i Aysenur predstavili sebe, svoju kulturu i običaje koji su specifični za njihove zemlje te što su do sada radili u sklopu svoje volonterske službe. Nakon prezentacija sudionici su provjerili svoje znanje o Turskoj 🇹🇷 i Bugarskoj 🇧🇬 uz zabavan i edukativan kviz.

Interkulturalna BG&TR
Interkulturalna BG&TR

U drugom dijelu večeri, sudionici su dobili priliku degustirati tursko jelo Kisir, lokum, Ulker štapiće sa sezamom te bugarski osvježavajući napitak Ajran. Uz Bugarsku i Tursku predstavila se i Hrvatska, Ana i Marija pripremile su plakate o hrvatskim tradicijama, Zagorju i Zaboku, a sve su zaokružile i neizostavnim slatkišima poput Kraš Domaćica, Napolitanke, Kiki bombona, Cedevite.

Interkulturalna BG&TR (2)
Interkulturalna BG&TR (2)
Interkulturalna BG&TR (1)
Interkulturalna BG&TR (1)
Interkulturalna BG&TR (3)
Interkulturalna BG&TR (3)

Na interkulturalnoj večeri sudjelovala je predstavnica Krapinsko-zagorske županije, Martina Šarić. Posjetili su nas i učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sklopu nastave engleskog jezika u pratnji profesorica Hanjilec i Kovačević.

Interkulturalna večer organizirana je u sklopu projekta Mladi su centar kojeg provodi Mreža udruga Zagor s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. 


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Program volonterskog centra (su)financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

 

Radno vrijeme:

Vrijeme za rad s korisnicima je svaki radni dan od 9 do 14 sati i prema dogovoru.

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge