Poziv na dostavu fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti

Mreža udruga Zagor već tradicionalno organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca. Izložbu organiziramo virtualno, na mrežnim stranicama Mreže udruga Zagor (u obliku kataloga fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija).

Pozivaju se svi zainteresirani organizatori volontiranja da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti/akcije koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini. Cilj poziva je promocija volonterstva na lokalnoj razini te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.

NAČIN PRIJAVE:

 1. Svi zainteresirani organizatori volontiranja mogu poslati najviše 3 fotografije koje prikazuju volontersku aktivnost/akciju.
 2. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji.
 3. Uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti/akcije, ime i prezime autora/ice fotografije i ime organizacije/ustanove/institucije koja je provela aktivnost/akciju.
 4. Dostavom fotografija, prijavitelj/ica potvrđuje da posjeduje suglasnost za objavljivanje, posebice ukoliko su na fotografijama maloljetne osobe,
  te garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.
 5. Dostavljeni podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i koriste isključivo u svrhe
  obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Organizator događaja dužan je prijavitelju/ici pružiti sve potrebne informacije sukladno
  članku 15. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o
  slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka). Dostavom podataka prijavitelj/ica jamči istinitost podataka te svoju privolu davanja podataka u navedene svrhe. 
 6. Fotografije se šalju putem elektroničke pošte na volontirajmo@zagor.info u razdoblju od 2. do 20. studenoga 2023. godine. U slučaju visoke rezolucije fotografije se mogu poslati i putem wetransfer-a, pri čemu je potrebno poslati link za preuzimanje istih. 
 7. Po isteku roka za prijavu odabrat će se fotografije (fotografije iz kojih je vidljiva određena volonterska aktivnost/akcija) koje će biti izložene virtualno 5. prosinca, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Odabir fotografija vršit će žiri, prvenstveno prema kriterijima stvarnog prikaza volonterske aktivnosti/akcije i kvalitetom fotografije. 
 8. Prijavom na ovaj poziv svi prijavitelji/ce se slažu da će se njihove fotografije javno objaviti uz navođenje autora/ice odnosno vlasnika/ce fotografije.
 9. Ukoliko dostavljene fotografije ne ispunjavanju zadane kriterije iste neće biti uzete u obzir.

Izložba se organizira u okviru dvogodišnjeg programa „Volonterski centar VolontirAJMO“. Program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Priloženi dokumenti


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Program volonterskog centra (su)financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

 

Radno vrijeme:

Vrijeme za rad s korisnicima je svaki radni dan od 9 do 14 sati i prema dogovoru.

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge