U Osnovnoj školi u Zaboku održane radionice na temu odgoja za volontiranje

U četvrtak, 19. siječnja 2023. godine u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok održane su dvije radionice za učenike i učenice na temu odgoja za volontiranje.

Na prvoj radionici „Volontiram i ja“ učenici i učenice su učili o volontiranju, tko je volonter a tko organizator volontiranja, gdje mogu volontirati i na kojim aktivnostima. Na drugoj radionici „Planiranje volonterske akcije“ učenici i učenice planirali su i osmišljavali provedbu volonterskih akcija koje nas očekuju u narednom razdoblju. Radionice je održala Ana Đurkan, voditeljica projekta #zavolontirAJMOse.

Radionice su održane u okviru projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja, a sufinancira Krapinsko-zagorska županija.


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Program volonterskog centra (su)financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge