Volonterske aktivnosti: Odgojni dom Bedekovčina

Odgojni dom Bedekovčina je ustanova socijalne skrbi koja već dugi niz godina brine o djeci i mladima s problemima u ponašanju, emocionalnim problemima, poteškoćama socijalne integracije i obrazovnim poteškoćama. Naša misija je osigurati sigurno i poticajno okruženje za djecu i mlade kako bi prevladali postojeće poteškoće, stekli znanja i razvili životne vještine potrebne za uspješno socijalno funkcioniranje, produktivnost i osjećaj osobne kompetentnosti. Vođeni željom da djeci i mladima s kojima radimo ponudimo nove i zanimljive sadržaje, prije pet godina započeli smo s organiziranjem Međunarodnih volonterskih kampova.

Kampovi su prilika da djeca i mladi zajedno s volonterima/kama na jedinstven način uče o sebi i svijetu oko sebe, da razvijaju socijalne vještine i pozitivne interese te da se na aktivan način uključe u život zajednice. Dosad je u kampovima sudjelovalo više od 50 međunarodnih i lokalnih volontera/ki te više od 60 djece i mladih. Želimo i dalje nastaviti uspješnu suradnju s volonterima/kama i lokalnim udrugama jer na taj način promičemo solidarnost i potičemo pozitivne promjene.

Tekst napisala: Maja Meić


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge